MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Ahad, November 28, 2010

Busuk & Spirit

Hoh! Kata orang jauh perjalanan, luas pemandangan. Betul! Mmg aku tak nafikan. Seronok pun ada jugak. Tapi dlm menimba pengalaman dan keseronokan tu, aku tak dpt elak daripada merasa ketegangan. Mana taknya, dari Dengkil sampai ke Dungun driving tanpa henti. Hah! nak membohong la tu. Benti tu, benti la tapi maksud aku takde nak tukar driver. Maklum la co-pilot aku org tua. Bukan tak boleh memandu tapi elok2 jalan nak balik ke Dungun, sampai ke Kuala Lipis pulak nanti. Aku ckp ni pasal dulu dah penah kena. Malas nak citer!

Ada samting dipren balik kampung kali ni. Abah aku sendiri pun tegur. Pasal selalunya aku "kuat" punya. Tapi apa la nasib masa on de way nak balik Dengkil, kena cirit birit plak. Busuk punya perangai! Ekceli bukan habit semulajadi aku pun, dah nak terkena, nak buat mcm mana? Iye dok? Ingat aku suka ke, kena singgah setiap "pit-stop" yg ada. Tapi kalo tak benti, terprett plak ape ke hal? Iye dok? Tapi nasib baik la tak melarat. Sampai je kat umah kampung, elok pulak perut aku. So, ptg tu apa lagi? ke KL la gua!

Time balik ke Dungun hari ni, mood nak balik x sampai. Tak menyentuh ke lubuk hati. Bak kata org spirit tak mari. Sebab? Pasal dah lama benor cuti, syok jugak! Kan seronok jadi budak sekolah. Ada cuti panjang, takyah baca buku, xyah gi sekolah. Andai dapat ku undurkan putaran dunia...... Esok aku belum masuk keje lagi, lagi 1 hari rest. Nak rest cukup2 sebelum come back ke tempat keje. Arghhhh! Tensen! Tunggu tahun depan lak, nak coti lama pasal tahun ni punya cuti dah abis.

3 ulasan:

Ridhwan Breakaz berkata...

AL aku ada lagi 11 hari lagi..
mau beli ke?? muahahaha

-MsGoodNite- berkata...

Kalau related nak aje....

aKuPm berkata...

ko rindu aku ek....syik "busuk" jer...hahahaha