MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Jumaat, April 23, 2010

Dangerous Mind

23hb April..

Aku bangun awal pagi ni, bukan seawal 6 pagi (hari kerja boleh la) tapi seawal 3.30 pagi.
Bola? ermm aku tak check jadual pun tapi aku bangun awal sebab nak tonton filem yang dah lama aku tak tgk (dulu asyik dok ulang tayang video tape je).

Link judul dibwh:




Diterbitkan pada tahun 1995, cerita berkisar ttg pelajar2 dari sebuah kejiranan yg bermasalah. Pelajar2 ni pun bermasalah jugak. Macam-macam ada.. Uik! Tiba-tiba pulak aku rasa aku tak reti mcm mana nak ulas cerita ni. Tapi yg penting since 1st time aku tonton filem tu, ia telah jadi 1 of my favorite film all the time. Cuma bila dh lama tak tonton ingatan pada filem tu hilang la sikit tp masih ingat beberapa ayat dlm filem tuh.

Suka watak Raul, Emilio dan cikgu US Marine Louanne Johnson. Soundtrack utk filem ni pon best juga..masa tu genre hip hop mmg tgh hot. Track pilihan aku - Gangster Paradise dari Coolio.




*Aku - "What's happened to Mrs Sheapard? - Emilio ate her"

2 ulasan:

Zampeada berkata...

aku tetap suka Gone With The Wind & Godfather Trilogy... Tp tak tau bila ada peluang utk tengok... hehehe...

-azura- berkata...

Aku tk pasti aku penah tgk ke tak Gone with the wind. Lupa! tapi title tu mmg familiar n glamor la kat telingan aku nih. Godfather, confirm! x penah tgk tp aku tahu movie tu mmg academy winner