MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Selasa, April 20, 2010

Isk! Apa nak buat nih????


Apa yg harus kita lakukan untuk mengelakkan diri drp seseorang secara langsung disebabkan alasan tertentu?

Secara amnya kita tak boleh mengelak dengan cara kasar --> percakapan, tindak balas;
dlm erti kata lain --> tak jawab setiap panggilan telefon, bercakap dengan nada yg kasar dll...

sebabnya risau jika pada masa akan datang mungkin akan timbul perselisihan yg lebih berat (dan tak mahu jadi kurang ajar). So far, yg boleh dilakukan ialah mengelak daripada berjumpa.

Ada nasihat, cadangan? What should I do?


*Aku - Dah bosan nak menghadap semua nih! Tension sey..

6 ulasan:

Zampeada berkata...

aku pun biasanya akan memilih utk tidak bersua muka... tp bukan utk selamanyalah. bila semua dah cool balik baru lah bersemuka semula.

-azura- berkata...

Kdg2 seperti didesak utk berjumpa dan mcm2 alasan la aku bagi utk mengelak. Kalau boleh tak nak ada kaitan dan dikaitkan.. Kalau jumpa lepas cool pun tak berikan kebaikan pun..

Zampeada berkata...

kdg2 mmg ada hal2 yg kalau dibiarkan lebih bagus dari fikirkan.

-azura- berkata...

yeah! So, this evening kalau dia call nk jumpa, mungkin aku kena reject call dia kot!

Zampeada berkata...

aik? dia? hurmmm... gluk gluk (bunyi tenguk air berais kiub)

-azura- berkata...

apa yg ko musykil sgt?? *kunyah chewing gum sambil peluk tubuh!