MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Khamis, Mei 13, 2010

Jerebu

Sejak akhir-akhir ni jerebu mmg teruk kat area tempat kerja aku. Puncanya, akibat kebakaran hutan paya gambut yang berdekatan. Musim panas macam ni mmg mudah api merebak.

Setiap pagi budak2 (termasuk aku) terpaksa hidu asap sampai sesak nafas (kes beberapa pelajar).Semalam sekolah dikunjungi pegawai dari Jabatan Alam Sekitar dan Jabatan Kesihatan untuk tinjauan. Mungkin lepas buat beberapa "test", aku ingat diaorang keluarkan arahan "darurat" ke..hapa ke..(yg sewaktu dengannya) tapi takde pape. Cuma aktiviti gotong royong yg sepatutnya berjalan pada Sabtu ni dibatalkan akibat jerebu yg melanda.



Nasib baik gak la.. sbb aku mmg malas je kalau kena duty pada hari2 cuti nih!





*Aku - Cuti pun macam tak cuti!

9 ulasan:

Zampeada berkata...

bestnyer. terasa mcm kat Phoenix je...

-azura- berkata...

Itu kabus huhu
Ni boleh wat mata pedih, sakit tekak, sesak nafas...huhuhu

Ridhwan Breakaz berkata...

kat mana tuh??

-azura- berkata...

Kat terengganu

Zampeada berkata...

alah baru nak feeling2 lah zura ni. dah potong stim.

-azura- berkata...

ye ke? nape zam tak ckap awal2....
leh bagi ayat romantik sket..hehehe

fndrocka berkata...

mcm dlm citer the fog pun ada...seram.

Zampeada berkata...

eleh. buat2 x faham plak. cit..

suka lah skrg ni asyik mendung je. hujan2 selalu pon ok. hidup jiwa vampire aku... hehehe...

-azura- berkata...

Fndrocka : The Fog tu mmg seram.. kabus tebal giler...

Zam : Amboi..baru ko tahu penangan Twilight.. bebaik, kang I terjatuh cinta plak..hehehe