MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Khamis, Julai 01, 2010

Belum kawin? Ape daa...


Umur dah masuk 30 tahun tp masih tak kahwin lagi... Nak buat macam mana, belum jodoh. Pasrah aje la. Aku sendiri pun, bukan tak perasaan nak ada keluarga tp kalau dh calon pun takde, nak berkeluarga hape? One more thing, selepas semua yg aku lalui, aku lihat membuatkan sedikit sebanyak kitika ini aku tak pernah terfikir utk hidup berdua. Anti lelaki? takde la sampai tahap tu, cuma mungkin untuk cari jodoh sendiri hati aku tak terbuka. Sekarang aku lebih suka serahkan soal jodoh pada org tua aku. Kalau mereka ada calon yg terbaik dan sesuia untuk aku, aku akan terima dgn hati terbuka walaupun tanpa perasaan halus yg dipanggil CINTA. Tapi yg aku tahu skrg ni takde progress ape2 pun. Takpe la.. aku tak kisah. Lagipun aku rasa masih muda, baru 30 tahun belum 40 lagi..hehehe


Cuma baru2 ni aku rasa tersentap sikit. Rasa macam terlalu banyak kekurangan diri. Kekurangan yg aku rasakan hanya kerana aku masih hidup sendiri. Semuanya gara2 seseorang yg aku baru kenal sbb dia CC di tempat kerja baru saja ditukarkan ke mari. Biasalah ada sesi2 perkenalan tak formal dgn kaitangan baru. Aku rasa tersentap bila si polan ni ketawakan aku hanya kerana aku sudah berumur 30 dan masih belum berkahwin. Salah ke aku berterus terang? Salah ke aku dgn status aku skrg? Tak pernah pula aku berjumpa dgn org yg gelakkan aku bila aku beritahu yg aku masih belum berkahwin dlm usia begini sebaliknya mereka memberi aku semangat dan perangsang. Arghh.. tapi kalo fikir2 sgt pasal dia pun, buang masa aku jer. Bukan aku minta makan dgn dia. Yang penting aku bahagia.....hehehe


Tgk! Tak cukup bahagia ke aku?


*Aku - Ku Bahagia!

11 ulasan:

Zampeada berkata...

... kelakar lah kawan kau tu. bangga kot dia dah kawin. dia dah kawin ke?

fndrocka berkata...

kau sendiri cakap hati kau tak terbuka untuk mencari jodoh..itu yang merisaukan diorang kut.mungkinlah umur 30 tahun belum brkawin masih ok sebab belum jodoh.TAPI kalau umur 30 tahun masih belum terbuka untuk cari jodoh..hmm risau jugak..tak tahu bila nak buka nya.hoho

6ky Angel berkata...

buat pekak telinga jer.. hehehhe.. i kawin.. pun.. last year.. umur dh nk masuk 31..
lantak p la org nk ckp apa.. itu pun.. bkn nk kawin.. cuma. tiba2 je.. ader org tanya.. hahahha.. kalu nk tunggu i cari.. x akan ada makna sbb sibuk je.. zaman sekang ni.. dh jd mcm lumrah kawin lambat. sbb kejar kerjaya.. tlg keluarga.. pedulikan apa yg ckp.. kalau dh jodoh.. x ke mana.. cuma.. u doa je la.. agar terbuka hati nk bkeluarga and dipermudahkan jodoh... amin....

erm..not important for u to know ;) berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
erm..not important for u to know ;) berkata...

lorr...ape kebende la kwn bru ko tuh..otak senget sgt...tu la die jenis org otak senget beb. nape die gelakkan ko lak? ape masalah problem die? xpe beb..skrg tuhan tgh bg kesenangan ati kat die, akan tibe 1 mase nnt tuhan tarik balik if tuhan nak, time tu bru die igt sumer dose die..gelak2kn org n buat org terase tu 1 dose gak..so agak2la ble nk gelakkn org k..

wah2...agak fanatik jgk komen aku neh..huhu sori yer zura. bkn ape akupon nek geram ble bce post ko neh..ade gak lg org camtu ek..igt ade kat zaman kuno dulu jer..hehe

pape pon i will always pray for ur hapiness my fren ;) n wish u all the best in ur life..

happy k ;)

*sowii ek..terpadam pulak komen kat atas tu..huhu

-azura- berkata...

Zam : dah tentu la, sbb dia dah 41.

Fndrocka : ko kena faham betul2.. hati belum terbuka nk cari jodoh sendiri, tp kalau ada org tanya, atau whatever yg berkaitan aku on je. Bz mengatasi segala2nya beb!

Yani : Mmg i harap semoga kalau i x jumpa sendiri jodoh i, something will happen just like u :)

Haiza : hehehe...ko mmg sahabat yg baik la.. kalau ko geram, aku lagi la..hehehe

fndrocka berkata...

itu lah yang aku atakan..hati belum terbuka..aku yg muda ni pun dah terbuka ..keh3.kalau kau nak serakan pada mak ayah...pastikan mak ayah kau aware yang kau serahkan pada dorg..jgn lak dorg pikir kau lak yg nak cari sendiri..iye tak.

cuma untuk skrg..berkenalan je dgn semua..zampeade tu pun ok..kacak.bz bekerja jangan dijadikan alasan la.kau bukan perdana menteri pun.keh3.orang lain pun kerja wooo..siap buat MLM lagi.keh.keh

-azura- berkata...

Fndrocka : aku tau la ko tu mmg dh kemaruk sgt kot..hahaha
aku fhm la maksud ko, parents aku pun tau. cuma mungkin diorg pun masih mencari calon yg sesuai utk aku kot!. Zampeada ada mmg le kacak plus jambu lagi, tp aku tak gemar sgt lelaki2 jambu ni. aku suka yg ada kekacakan misteri macam ko!hehe

Shankly berkata...

ok. sblm raya aku masuk minang.klu ok aku belanja buka posa.amacam?? :))

-azura- berkata...

shankly : aku ok jer...hahaha

erm..not important for u to know ;) berkata...

terbaekkkk beb! haha