MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Rabu, Ogos 11, 2010

Ramadhan datang lagi


Selamat tinggal Syaaban, selamat datang Ramadhan. 2010 bersamaan 1431H merupakan tahun ke 30 aku menyambut bulan ramadhan tp itu tak ditolak dengan tahun2 yg aku tak pernah puasa langsung pasal aku pun dah lupa bila aku start puasa penuh. Ops! penuh? ermm..susah gak sbb bila dah akil baligh lagi susah nak puasa penuh.

Rasa mcm lama pulak tak update walaupun cuma seminggu dua. Takde bahan, takde mood, takde laptop. Tapi bila lappy dah balik umah, baru senang sket hati. Kalo tak, mcm org kena sawan pun ada rasanya. Dah..dah.. jangan nak mengarut, mana ada sawan babi ke khinzir ke! Ini sawan yg dibuat2 jer...Tapi nk ckp 100% lega tu tak juga, pasal ada tugasan yg belum selesai dan sedang diusahakan. Dateline 21 Ogos..ermm sempat ke? I hope so.
Lately kat tempat kerja ada sikit tension. Bukan tension dgn tugas2 hakiki tapi tension dgn tugas2 tambahan. Well, biasalah bila diarahkan menjalankan tugas yg bukan tugas hakiki tp agak2 la, kata org puteh!

Mana taknye darah aku nk naik 180 darjah kalau dah la minta tolong org buat keje yg takde kena mengena, pastu takde nk say thanks boleh pulak nak komen2. Komen satu hal la, yg jadi tambah bengang siap kena buat semula lagi. Betapa kerja tak dihargai..ceh!

Setahu aku sepanjang kalau hadiri kursus motivasi dari JPN or Ministry, selalu diingatkan kalau bekerja biarlah dgn hati yg senang agar hasil kerja juga terbaekkk! Ni mcm mana nak terbaekkk kalu hati tak senang. Aku dan kawan2 sekadar membuat kerja ikut cara kami sendiri. Ikut keselesaan dan kemudahan kami. Aku rasa tak salah asalkan tugas selesai dan hasil pun bagus. tapi disebabkan sifat yg cerewet tak habis2, amat susahlah utk memuaskan hati orang!

Pergh! Awal2 pagi Ramadhan yg mulia ni dah mula nk hangatkan hati. Isk! sabar..sabar...
Papepun, selamat berpuasa semua!!!!
*Aku - Maafkan aku kawan, maafkan aku wahai makhluk Tuhan!

10 ulasan:

fndrocka berkata...

Berapa harga nak merawat laptop kau

-MsGoodNite- berkata...

ko nk rawat ke? hehehe

format biasa je rm40. pastu charger dia yg dh bengong, langsung kena beli lain.

aKuPm berkata...

ooo pttla eml aku mintak blk...so amacam? ok x yg aku bg tu? ko pon 1...last minit gak buat..huhuhu

-MsGoodNite- berkata...

haiza : ok.. tenkiu byk2. cuma aku nk tanye ko, kat MAT tu ada bape department? Kira2 bohong sunat, aku letak nama ko la as a HR anager yea..hehehe

ko mcm tak tahu aku, mmg suka last minit. lebih fokus, n bersungguh2... hehehe

ymn berkata...

slmt berpuasa .

-MsGoodNite- berkata...

selamat berpuasa, Yaman. ko jgn ponteng2 puasa ye...hehehe

Zampeada berkata...

len kali klu tak nak buat kije tak yah lah buat. manusia2 ni kalau kita terima je kije tu... lain kali dia carik lagi tau.

-MsGoodNite- berkata...

tak terima kang, rekod aku teruk la zam, ingkar arahan ketua. bila buat camni lak jadinya. nasib la bila jd mentimun. tp kalau durian tu x cerewet, keje aku takde masalah pun. sebelum ni dgn GPK lama okeh jer... yg baru ni mmg terkenal cerewet gedik! time nk minta tolong org, lembut gigi, lembik tengkok.

aKuPm berkata...

hahahhahaah weh sampai kuar air mate aku gelak..tp kn beb alang2 nk bohong sunat tu..buh aku jd general manager arr...bru hebat...glamer gitu kuikuikui huhuhu

kt sini neh ade:-
1)project mgt
2)quality mgt
3)service desk
4)airport system
5)datacenter operation
6)network
7)security
8)desktop
9)facilities
10)business system
11)solution development
12)solution support

ok..pape roger

-MsGoodNite- berkata...

okies TQ. byoknyer...kalo ko dh jd GM, sape lak nk jd HR M tu? takkan aku kot? keh keh keh