MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Ahad, Ogos 01, 2010

Sumbang & Maksiat di petang hari

I'm not perfect but sometimes I'll try to be a perfect. Malangnya tak pernah nak perfect pun...ala-ala jer. Ops! Bukan nak citer pasal aku, tp pasal someone yg aku jumpa ptg tadi masa nk shopping kain utk raya dgn mak.
Masuk kedai "Laila Rawas", mata meliar intai selendang panjang. Wah! Skrg aku stok cari tudung or selendang panjang jer. Anggun gitu..huahahah. Mak aku pusing2 dalam kedai cari kain cotton utk baju raya Ain. Macam main nyorok2 ngan helper kedai tu pulak aku tgk. Argh..Pedulik!
What the neraka! Sekali, mata cantikku yg mcm sepet tak sepet ni secara tak sengaja nk pandang sorang budak pompuan dgn mak dia. Ye la, of kos ngan mak dia, takkan ngan mak aku pulak! Sebenarnya, tak teringin pun nk tengok, sbb drp aku tgk dia yg sama sejenis ngan aku, baik aku tgk mamat yg kurang hensem sket drp Aqashah tgh layan anak dia. Eh! Korang tahu tak, Aqashah bertunang dgn pompuan nama Zura? (Iklan jap!) Tapi keadaan yg amat memalukan aku kira, membuatkan aku tgk dia dgn kata2 umpatan secara berbisik keluar dari mulut aku. "Bengong! Ape kejadahnye ko pakai tudung kalo baju yg ko pakai tu nampakkan dada, bahu dan belakang ko!", lebih kurang macam tu la ayat aku. Actually, takde la panjang mcm tu ayatnya, pendek je. Tapi nak sedapkan citer kat sini. Ayat sebenar mcm ni - "Baik ko takyah pakai tudung!"
Aku sedar 2 kesilapan aku ialah, aku tak snap gambar budak itu sebagai bukti sedangkan masa tuh aku tgh pegang henpon berkamera. 2MP pun kira okeh la kan?! Bengang betul aku tgk. Pakai t-shirt berleher luas, yg nampak dada (leher tertutup dgn tudung yg singkat giler - khas utk pakai selendang panjang diluar), bahu dan sedikit bahagian belakang. Tak ke giler?! (Mak aku ckp, "Dia botak kot?!")Yang keduanya, aku tak sound dia. Disebabkan aku juga sedar kekurangan diri aku ni yg jenis "berani2 takut" agaknya, itu pasal aku sound belakang jer..huhuhu.
Aku faham la, ini negara demokrasi, semua org boleh bersuara, semua org ada hak masing2 (ada kena mengena ke?) tapi tak ke perbuatan ko tu mengundang umpatan, cacian dan kejian org? Tak rasa malu ke bila org pandang2 jeling2? Menjatuhkan imej org bertudung jer walaupun aku, takdelah wabarakah sgt. Muka dah la buruk, etika berpakaian pun buruk. Apa la nasib ko!



*Aku - Maafkan aku kawan, maafkan aku wahai makhluk Tuhan!

10 ulasan:

Zampeada berkata...

fesyen je tu zura... tak payah ko take it as personal issue.

Tanpa Nama berkata...

pesyen??
haishhh.... donia sekaranggg... huhu

-MsGoodNite- berkata...

Zam : fesyen? alo bro.. byk lagi fesyen yg boleh diikut.. tp bukan mcm tu. Nak tertudung biar betul2. kalo ckp tudung mcm siti pon aku rasa boleh tahan lagi.. buat apa tutup rambut kalo dada dan belakang terdedah, baik pakai topi. aku rasa perkara mcm ni mmg sensitif, mcm mana org tak ckp yg bukan2 tentang org bertudung. Byk sgt yg menyalahgunakan. Kalo tak pakai tudung terus, takde pulak org nk ckp beb! Sorry, aku mmg sensitip bab2 mcm nih!

Zampeada berkata...

yalah. hari ni dia konon2 tudung. esok dia pecat lah tudung dia. fesyen kan cam tu jugak berubah-ubah.

aKuPm berkata...

em..dasat2...

Qaery berkata...

*masuk dalam tudung...

-MsGoodNite- berkata...

Zam : sakit mata + menyampah aku tgk tau!. kalo aku x nampak, lain citer la...

ery : masuk dalam tudung apa? tudung saji ke? hehe

Zampeada berkata...

mmg lah sakit mata. rosakkan pemandangan. pakai tudung tapi tu ha... celah2 dedah... lurah atas nampak. lurah belakang pun nampak. yg laki plak kai boxer nipis... ha bila jalan byk lah menda yg bergetaran. ini pengalaman yg aku nampak lah. aku rasa cam tak betul je pasangan ni. kalau kai keta tak pe lagi. ini motor kapcai buruk... sgtlah buruk...

nak sakit hati tengok tu tadelah. cuma boleh jadi bhn ketawa dikala bersedih hati.

fnd berkata...

Sempoi..lah tu.hoho.tegur depn lah kalau power..dashat woo kalau tegur depn2..

fndrocka.wordpress.com

-MsGoodNite- berkata...

Zam : apa la perasaan mereka bila berkeadaan macam tuh.. tak paham betul aku!

Fnd : uik, dh tukar ye? mana pegi rocka?
aku ni berani2 takut, camne nak tegur depan2?! huhuhu