MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Khamis, Disember 09, 2010

Mari Merepek 2

Huh! Tak sedap duduk plak nk stori, kalo baring lagi tak kena. Menyandar aje la lebih baik. Okeh! Nak kabor sket, tak tau la ngape sejak dua menjak tiga menjak ni, aku rasa satu kelainan dlm diri aku. Kelainan yg agak pelik yang sepatutnya aku tak patut rasa. Chop! Bifor penah rasa tapi pada kadar waktu tertentu saje, tp sekarang bukan main aktif lagi. MALAS GI KEJE!

Amboi..amboi..cik bedah bukan main lagi kan?? Malas gi keje konon. Ikutkan sedap melepak kat umah, sape yg taknak. Kena pulak musim ujan skrg. Seronok nk berlingkor aje la. Setakat nk selesaikan keje2 umah tu, apa la sgt kan? Tapi masalahnye sape pulak yg nk tanggung makan pakai kalo tak bekerja? Mak bapak? uih! Jgn nak berangan la, dah besor panjang, tua bangka mak bapak nk nanggung lagi. Takkan nak beli sluor kecik dan baju kat dalam pun mintak duit mak?! Takkan nak beli "roti" yg duk guna tiap2 bulan pakai duit bapak?! Tapi kalo mak bapak tu org kaya-raya, jenis duit berlambak2 tak abis makan 7 keturunan, itu lain citer.

Aku ada gak terfikir nak cari laki org kaya ala-ala jutawan kasino kat Genting tuh, ye lah..dah tentu2 aku tak payah nk keje lagi bila dah kawin. Mana2 loan umah dan keta yg aku buat tu, laki boleh tulung setel. Amacam? Bernas tak pale hotak aku? Paling tidak pun pesen buat bisnes MLM mcm AC Mizal pun okeh gak. Tgk, takde ribut takde salji dpt pangkat datuk member tuh! Peh! Satu kejayaan tu, kan? Tapi ada satu golongan ni, susah sket kalo nk buat laki. Artis. Susah camne tu? Susah pasal jenis diaorg ni pesen boros, iye la..artis katakan. Kang pakai baju sama utk 2 kali show dh kena kutuk. So, dpt payment asik melaram baju baru, keta baru, makwe baru aje la. Kalo aku jadi bini dah tentu2 makan hati. Huh! Pesen gini, kena sumpah jadi Ular Emas baru sedor diri agaknya.

Tapi aku dh tau dah sape aku nak ngorat, buleh sapot idup. Itu pun kalo dapat la. Lepas ni nak pi Spain, nak jumpa Ronaldo. Doa-doakan la ekk. Chow!

5 ulasan:

Linglung berkata...

lu try tweet kat ronaldo dulu..ni twitter username dia @cristiano...kalau dia reply, bolehlah lu siap2 pack barang pergi spain ngorat dia..kalau xreply tu, duduk aja diam2 kat sini...hehek

-MsGoodNite- berkata...

gua dari dulu lagi follow dia, tp mmg tak penah reply bila gua tweet. tu pasal gua nak terjah je terus...

aKuPm berkata...

Wah...ni angan2 ker cite2 beb. Pape pon mmg jauh kehendak ko neh. Aku rase puteri diana dlu pon mase die mude2 n idop xpenah terpikir pon cm ko nyer pekiran neh. Hehehehe

Ape kes ngorat org bola neh...lagi kaki tukar pompuan ikut musim beb. Silap2 pale ko pon die jdkan bola gak. Hehehe

-MsGoodNite- berkata...

haiza - kah kah kah! mari merepek la katakan!

aKuPm berkata...

Haha mmg merepek gitu2