MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Rabu, November 02, 2011

That's we call Damn!

Hari ni gua nk tulis ttg realiti kehidupan. Maaflah kalau ada yg terasa atau berkait dgn hidup @ yg mati. Gua cuma nk update blog tp dgn cara tulis benda ni. *Bunyi mcm siyes,kan? Peh! Mmg siyes. Siyes tahap gaban.
Sebelum tu, gua nk sound awl2 kalau mungkin ada beberapa perkataan yg gua cilok dr #KitabTerfaktab dan #AwekChuckTaylor. Gua skrg mmg bwh pengaruh pembacaan genre indie dan skrg jd fan #1 novel #AwekChuckTaylor.*xtau la kalo ada org lain nk jd fan no 1 novel tu gak. Nak tau ape ke citernya buku tu, akan dtg gua buat review. Lagipun gua bru je khatam novel tulisan brader Nami Cob Nobbler tu.

Gua cuma nk tanye apa pendapat lu orang dgn masalah hubungan yg satu hala. Sblm tu lu org kena faham la hubungan satu hala ni mcm mana kan?! Memula gua pun x bape nk faham. Apa kejadahnya ada hbgn satu hala sdgkan org couple ni berpasangan. Tp lepas dpt definisi dari #KitabTerfaktab, baru gua fhm. TQ for those yg bertanggungjawab.

Gua telah diceritakan oleh seorg sahabat ttg masalah hbgn sehala yg mana give and take dlm hbgn tu tak berlaku spt yg diharapkan. Nampak remehkan, bila girl aje yg slalu nk taking care guy, jaga hati or something else yg sewaktu dgnnya tp guy berlagak cool. Cool bkn hebat tp cool yg palat!

Gua yg dgr pun sakit hati, apa lagi org yg menanggung. Adeh! Ape taknya? Kalo girl je yg slalu nk kena call guy tp si guy x penanhnya nk call girl. Mcm2 alasan, sibuk la, xde kdt la. Tp bila time nk ajak kluar mintak girl belanja boleh plak call. Tak ke mcm sial?

Dlm paper byk artikel pasal pompuan2 bodoh yg sanggup berkorban harta nyawa utk boifren diorg. Alasannya? Of cos la sayang beb! Kalo x syg, diorg x buat cmtu. Tp akibat kebodohan tu, diorg cuma dpt kekecewaan akibat ditipu. Tp secara peribadi, aku x salahkan sgt pompuan2 bodoh tu sbb kita x berada kt tempat dia, then kita mmg boleh ckp mcm2. Lu org bygkan la kalo lu org yg duduk kt tmpt diorg, jatuh cinta kaw-kaw punye dgn sorg guy then pasti korang sanggup buat apa aje sbb lu org syg. *bentuk pengorbanan tu terpulang la pd akal fikiran lu org. Menda ni bukan utk pompuan je. Ada gak lelaki2 bangang yg "Terfaktab" dgn cinta sorg pompuan sampai sanggup jd bodoh mcm lembu cucuk hidung, syg punye pasal. Hakikatnya, kuasa cinta itu boleh membuatkan org celik jd buta, org kaya jd miskin, org waras jadi gila. Tp x semua la mcm tu. Kalo lu org pesen lemah semangat, takut to be alone, mgkin la terjadi. Damn!

Ada spesis yg cuma akan kenang/igt bf/gf dia time dia nk something atau tgh susah. B4 that, pegi jahanam sama kau! Mulut mmg boleh ungkap syg tp hati dh berbagi2. Ada jgk pesen yg x reti nak hargai kebaikan, kebebasan yg bf/gf bagi sbaliknya amik kesempatan dan kaut selagi boleh. Ini jenis yg selalu mintak tolong dgn bf/gf dr segi tenaga atau wang ringgit tp xde usaha plak dipihak dia nk betulkan semula keadaan tu. Seolah2 kerja dia cuma tggu aje bf/gf hulur bila sampai time. Peh! Kira mcm dh kena tanggung hidup la tu. Ape kes? Lu igt lu sapa? Title bf/gf tak menjamin lu org akan sehidup semati, kawin beranak pinak. So, jgn demand lebih2. Kalo jadi kat gua pun, x tahan asik gua aje yg nak kena give. So, senang citer hai-hai, bye-bye je la.

Tapi bak citer penulis dlm bukunya #AwekChuckTaylor, bangang bila xdpt lari dr awek yg pengikis, kuat cemburu tp senang dumb awek yg genius, talent. Kenapa? Gua pun x tahu. Jadi "Terfaktab" kat situ, kan? Damn!

4 ulasan:

Cob Nobbler berkata...

Actually "Hafiz" susah nak dump "Mira" - sebab tu until now "Hafiz" still sebut pasal dia. Pada "Hafiz", "Mira" adalah girlfriend dia paling genius dan paling brutal walaupun "Nana" dalam satu hal adalah awek dia yang paling dia sayang.

In fact, semua girlfriend "Hafiz" pun dia susah nak dumpkan. Sebab bila jadi girlfriend dia dah ada dalam hati - susah nak buang. Orang nampak dari sudut tersurat - isi hati tersirat siapa tahu kan?

Kalau "Hafiz" senang nak dump "Mira" dah lama dia tak tulis Awek Chuck Taylor. Tujuan "Hafiz" tulis ni pun sebab dia nak pay tribute kat birthday "Mira" yang ke jubli perak.

Cuma ego dan jarak jauh yang buatkan "Hafiz" tak nak balik ke "Mira". Lagi satu, "Hafiz" ada ideologi - "once broken considered gone". Dah break up tak payah sambung-sambung lagi.

About fan #1 - sudah semestinya @ericamicheal. Yang tu dah tak boleh buat apa dah. Kehkehkeh!

aKuPm berkata...

heheheh gua sokong 500% ulasan lu pasal cinta zaman skrg ni...mmg susah nak carik yg susah sama2 senang sesame...so be careful!

Tanpa Nama berkata...

Bro Nami - gua baca #awekchucktaylor, gua x tau nk ungkap cmne sbnrnya tp there's something ada aura. Yg rare yg buat gua rase nk kenal semua org dlm citer tu.

PM - okeh! Thanks babe. Tp skrg gua mmg mls nak fikir. Better to be alone for a while. Doesn't matter pun, kan?

aKuPm berkata...

yes bebeh, nothing s wrong ;)