MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Rabu, Ogos 05, 2009

Erm...Let Me Think First

Dah dekat nak puasa dah...malam ni nisfu syaaban. Semoga kehadiran Ramadhan tahun ni membawa seribu kerahmatan dalam kehidupan seluruh umat Islam.
Malam smlm abg mizi ( kami penah rapat masa aku kat KL, cuma takde jodoh je ) called. Dalam duk borak2 tetiba kuar lak soklan cepumas!. Erm.. dah penat cakap dgn dia yang aku ni solo, tp mcm tak percaya plak. Lantak la, org cakap betul2 tak nak percaya, kang kalo aku cakap yang rekaan semata2 percaya plak, huh! tak paham tol! Dia kata, kalo aku betul2 single, dia nak kenalkan aku dengan seseorang, cousin isteri dia. Wah! sejak bila plak abg mizi ni jadi agen pencari jodoh? Past 2 months dia yg tanye aku kalo aku sanggup jadi bini no.2 dia, alih2 ari ni nak jodohkan aku dgn cousin isteri dia lak!
Anyway, mungkin niat dia baik, yelah.. dh tgk dgn umur aku yang lagi 1 tahun nak masuk 30 agaknya dia risau la kot..ahaks! "takpe la bang, takyah la risau... I boleh hidup lagi...". Aku bukan apa, bila bab2 org nak kenalkan ni mmg aku cuak sket. Pengalaman beb! haru biru betul. Tapi taknak la aku citerkan kat sini sbb tak penting sgt pon bagi aku, cuma sekadar berwaspada la di lain waktu dan ketika. Papepon, takpe la.. InsyaAllah kalo ada jodoh aku ngan sepupunya abg mizi tu..ada la kot. Waloun ketika ini aku takde nombor dia, dia pun takde nombor aku.
Teringat kat sorang kawan, miss busy a.k.a 6ky8ngle...dengar citer nak kawin dah hujung tahun ni. Pun orang tua yg kenalkan, kan..?? all the best for u... hehehe


*Aku - Geram kat "org" tu... betul2 bz ke saje bagi alasan?! huh! tak kuasa...

2 ulasan:

6ky Angel berkata...

heheheh...thanks. :-p

expect the un-expected.. kdg2.. kita x tau.. apa yg akan tjadi.. just bserah diri pd Tuhan.. insya-allah.. ada jodoh.. ada.. dont put so much stress my friend.. take a good care ya.. :-)

-azura- berkata...

6ky Angle: Hehehe.. yeah! u're rite. thank you! :)