MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Sabtu, Oktober 17, 2009

Koleksi Handphone, Mobile or Cellphone. Yg mana betul?

Ermm.. sikit punye lama gak tak update blog ni. Antara alasan yg boleh aku bagi ialah sibuk (buat2 sibuk je) dan takde citer hehehe..Tapi ari ni rasa nak menulis plak, sesambil nak cari bahan utk assignment. Nak citer pasal henpon. Aku mmg addicted sket ngan gadget nih tp takde la diri ini mampu utk tukar henpon acapkali kecuali atas sebab2 tertentu yakni rosak, boring dan ada duit. Ye la... boring dgn henpon lama, tp kalo takde duit takleh nak tukar baru gak maa...



Gambar kat atas ni adalah koleksi henpon ( faulty n still can use ) yg pernah aku guna... tgk, henpon berat NOKIA 3210 tu masih lagi aku simpan...sentimental value tu..hehehe
Actually ia dikira sbg henpon pertama aku la..opss..tak juga sbb sblm tu aku beli Phillips Sarvy, tp belom pon line celcom aku active, henpon tu dh kondem dulu...mmg dh faulty dari kedai. So, aku pon tukar la kpd Nokia gedabak tu..
Ericsson T10 - masa zaman2 dia mmg glamer habis la kan.. Yela jenis flip camtu kira cun masa tuh walopun design dia empat segi je, tebal lak tuh! Skrin plak, cinonet jer...kalo msg masuk 2-3 pages dh takleh baca dh..hampeh.
Henpon yg paling kiri tu Samsung SGH brape ntah...lupa sbb bukan aku punye, abah aku punya! Henpon pertama dia ( anak dh pakai henpon dulu drp bapak). Henpon ni takde pape keistimewaan pon, biasa je cam henpon murah yg lain. Boleh la, utk abah ku yg tak tau pon nak reply sms until now!
Henpon yg paling kecik tu henpon Panasonic. Murah sgt, RM200 masa tuh. Cinonet giler, ringan mcm henpon mainan plak.. nak tekan keypad pon payah tp bunyik kuat tak igt! hehehe...
Yg kedua dari kiri tu pon Samsung gak...SGHA100.. henpon ni aku beli sbb aku berkenan bila sorang kawan aku pakai. Kat depan ada lampu yg berkelip2 ikut warna yg kita setting. Bila ada call masuk, terima sms, n coverage lampu tu menyala la...henpon ni pon kecik je.. sekali genggam, mmg boleh sembunyi dalam tapak tangan. Sesuai la utk pompuan cam aku nih. Berkenan punya pasal kat henpon ni, sampai aku sanggup trade in NOKIA butterfly aku (lupa dah model brape). Lepas tu baru la cam nyesal n teringat2 kat henpon Nokia tu..sebab henpon tu aku beli ngan gaji pertama aku sbg government servant. Tapi Samsung ni bfren yg tambah duit..hehehe. Aku pakai henpon ni sampai rosak tau, sbb takde duit nak tukar baru walopon boring tahap gaban. Bila dh rosak ( skrin takde gambar dah), aku pon tukar la pada henpon skrg yg aku pakai ni SE W850i. Masa aku beli boleh tahan mahal gak aharga dia-RM1100. Skrg dh murahkan?! Dah dua tahun aku guna ni, nak trade in syg plak. Lagipun henpon still nampak cam baru lagi. Henpon yg lagi dua tu jenis NOKIA. Masih ok je..aku beli dulu sbb aku pakai dua nombor, tp skrg aku guna henpon adik aku SE W880 utk 2nd number aku. Dia pon dh tukar henpon lain... Skrg ni aku pakai je la lagi SE tu walopon hati duk berkenan kat Samsung Pixon M8800 touch screen. Belom cukup duit daa... heheheh. Yang ada pon wat beli barang2 kelengkapan umah aku nih.. insyaAllah, kot2 ada rezeki lain kali boleh la beli. Tolong doakan aku yea?!


SE W850i - yg aku guna skrg

SE W880 - Aku tibai adik aku punye utk 2nd number

*Aku - Poning palo bila tgh pokai

2 ulasan:

Zampeada berkata...

henfon murah.. murah... henfon, murah, murah... bleh tawar bang.. kak... henfon... heheheh...

-azura- berkata...

ko la beli.. aku takde customer nih.. hehe