MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Khamis, April 15, 2010

Panas, panas, panas

Sekarang ni mmg cuaca panas giler.. Kalau kat sesetengah negara tu, dah diisytiharkan kemarau. Argh..mmg tak selesa bila berada dlm cuaca yg hangat mcm ni. Panas lain macam. Kalau org yg keje dlm ofis, air-cond 24 hours okay la kot. Tapi, bagi hamba Allah yg keje kat tgh panas tu mcm mana la keadaannya, ya?


Bila suhu dah panas mcm ni, kalau dapat mandi bestnya. Rasa segar. Tapi segar ke kalau air paip yg keluar pun terasa hangat jer. Tak boleh jadi nih! Lepas mandi boleh berpeluh balik, apa kes?! Kalau musim tengkujuh nak mandi, org sibuk pasang heater nakkan air hangat. Sekarang, nak buat mcm mana?


Aku...senang je. Mandi tadah air dlm baldi and then letak ais. Seriously, u'll get a very cold water. Bestnya mandi...baru la betul2 segar! Dah 2-3 hari aku buat mcm ni.




*Aku - Idea asal mak, ok apa?!

3 ulasan:

6ky Angel berkata...

sabar je la..pns sgt ke kt sna?

Zampeada berkata...

mmg panas... nak tunggu badan sejuk pun take time... sbb tak elok mandi dgn suhu badan hangat lagi. tp apa nak buat... dah cuaca cam tuh.

-azura- berkata...

yani : panas...dah lama tak hujan nih.
pokok kat umah i dah kering ( rumput jer..)

Zam : itu la..tp bdn dh sejuk, air tak sejuk2.. x best gak..