MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Khamis, Mei 20, 2010

Kisah budak Form 4

Exam OTi

"Budin!.. wei Budin!, Siah panggil. Dia tunggu mu kat bowoh!", lantang je suara si Alias (bukan nama sebenar) sound pelajar yg bernama Budin (pun bukan nama sebenar) tu depan aku. Bukan main budak2 ni, time exam pun boleh lagi korang chit chat yea!

Budin bukan nama sebenar, pelajar yg macam gangster je aku tgk muka dia, badan besar tegap berkulit gelap berpaling pada suara itu. "Ape hal?", katanya kasar. "Siah, ajok dating tuh!", balas Alias bukan nama sebenar sambil sengih2 tgk aku. Kononnya tak nak bagi aku marah la kot, bila dia siap boleh buat bising time exam. Aku jeling. Budak Alias bukan nama sebenar ni mmg mcm ni perangainya, banyak ckp. Kadang2 nak marah, tak jadi marah. Siap dia buat lawak pulak!. "Kepala hotok mung, mung la gi layang dia.. "kochak" lebih sket!". Kurang hajar punya mulut, baru form 4 dh macam keluar dari mulut longkang kau tu ye!

"Giler mung! Cikgu, tgk Budin (bukan nama sebenar) ehh.. pandai doh ckp pelik2 hal org tua, cikgu!", sampuk Alias bukan nama sebenar sambil memandang aku dgn muka serius. Budin bukan nama sebenar kulihat riak wajahnya seperti bersalah, malu pun ada. Mungkin dia sendiri tidak menyangka akan mengeluarkan ayat2 seperti itu di depan aku; di dalam kelas. Aku malas nak bersuara tapi yg pasti nama kedua2 pelajar ini sudah aku tulis di rekod disiplin. Kesalahan - mengganggu ketenteraman semasa peperiksaan.

*************

Tapi yg pasti, daripada rekod disiplin pelajar dan penerangan guru disiplin sendiri, masalah pelajar lelaki dan perempuan yg terlanjur boleh dikatakan 40-60. Ramai tu, mungkin juga termasuk Budin bukan nama sebenar. Jgn sangka muka gangster, pecah rumah takleh dapat awek. Bahkan yg spesis macam tu lah berbanggan dengan kerjanya dok melenjan budak2 pompuan lain. Ini fact dari rekod disiplin yea, bukan aku reka! Aku sendiri pun pernah cekup pelajar lelaki & perempuan berpelukan dalam tandas.



*Aku - Budak2 zaman skrg, mmg advance giler!

11 ulasan:

Zampeada berkata...

suka lah aku kisah ni. mebbe sbb dia punya loghat tu kot. ganu gitu.

-azura- berkata...

Hikhikhi... ko paham tak maksudnya tuh? :)

Ridhwan Breakaz berkata...

adeh..zaman skrg semua advan je eh..

-azura- berkata...

Wan : Itu ler... jauh sgt bezanya dgn time aku skool dulu2..huhu

Ridhwan Breakaz berkata...

sama la dgn aku..ceh ckap cm la ak nie tua sgt..keh2..

-azura- berkata...

Wan : bukan tua.. tapi dewasa hehehe

Ridhwan Breakaz berkata...

yew..matang dah nie..pandai pikir baek burukk..cewah..

-azura- berkata...

dah boleh kawin la tuh!... hahaha

Ridhwan Breakaz berkata...

kawen??
jodoh tiada lagik..ahahahah

-azura- berkata...

wan : Takpe2... ko muda lagi, masih ada byk masa! ;-)

Ridhwan Breakaz berkata...

keh keh..