MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Isnin, Julai 19, 2010

Aku Bogel Dot Dot Dot

Hai.. nama aku dot dot dot. Umur aku dalam lingkungan pertengahan 30-an gitu. Dulu aku seorang penyanyi kumpulan yg boleh tahan terkenal. Nama group aku dot dot dot. Lagu aku yg paling top dot dot dot. Semasa aku bergelar penyanyi rock, ramai org ckp suara aku mcm penyanyi Awie. Tapi aku tetap aku. Awie tetap Awie. aku xkan boleh jadi Awie dan Awie xkan boleh jadi aku. Sekarang group akupun ntah ke mana, aku tak amik tahu. Yang penting aku masih berada dlm industri seni tanahair. Masih boleh cari makan. Sekarang aku bergelar pelakon. Dulu aku pernah kapel dgn sorang actress yg boleh tahan cun. Nama dia Aida Aris. Lama jugak kami kapel. Masa aku mula2 ushar dia, x-girl aku nih bini orang! Tapi hubungan kami x panjang. Aku baru sedar yg kami hanya selesa sbg kawan. Cinta? Argh! Persetankan sebab antara kami dh takde pape feeling lagi. Buang masa betul kapel lama2, buang duit jer!
Skrg filem pertama aku sedang syok promo kat tb-tb. Filem seram yg thriller gak la aku rasa sbb filem tu ada main ilmu hitam, mantera2. Shooting plak kat penjara yg dh kena roboh. Filem dot dot dot, mau tak hebat? Aku teruja sgt sbb dlm filem ni aku jd watak utama. Dan yg paling syok sbb aku berupaya melakonkan babak bogel. Pergh! mana ada actor malaysia sebelum ni yg berani bogel depan kamera? Rosyam Nor pun x berani mcm aku. Walaupun scene tu mungkin tak lama, tapi aku puas! Puas sbb aku berupaya menghayati watak yg diberikan dan aku berani menyahut cabaran serta tuntutan skrip yg mahukan aku berbogel. Selain aku, ada lagi sorang mamat student U mana ntah, yg sanggup gak berbogel utk filem ....dalam botol! aku salute gak la kat mamat tuh sbb kami jadi perintis kepada keberanian actor2 di Malaysia dalam memartabatkan seni lakon tanahair.
Sebelum ni, aku cuma diberi peranan kecil dlm drama2 bersiri atau telemovie. Yang agak menyerlahkan kewujudan aku dlm seni lakon nih ialah telemovie Halimah Jongang. Jadi side-kick si Achong SweetChild ajer. Si Achong ni pun byk berlakon dh, tp sib baik dia x berani bogel2 macam aku, nanti susah plak aku nk cari makan.
Aku tahu ramai yg terasa x puas hati dgn keputusan yg aku buat utk filem baru aku nih. Alim ulama bidas aku mcm2. Katanya, aku kena bertaubat nasuha lah, menginsafi diri lah. Macam2 lah. Aku sendiri pun x larat nak baca sume tuh! Itu alim ulama, belum kira komen2 peminat2 filem lagi. Yang punya hati setan mungkin suka la dgn aku tp yg kutuk pun byk gak! Tapi, aku nk ckp apa? Aku cari makan, beb! Lagipun aku nak buktikan yg pelakon2 malaysia nih mmg berbakat dan berani menyahut cabaran. Malaysia Boleh!
Oh! ya, yg tolong tulis entry ni pon sama gak. Tak suka aku! Dia suka aku bila aku acted citer kelakor2 ajer..apa daa, x berkembang la bakat aku kalo camtu!
*Aku - Pandai2 dia ajer...

8 ulasan:

Qaery berkata...

ya...t'kujut aku nengok wayang mantra nampak bontot pelakon tu... huhuhhuhuuu...

ymn berkata...

hahahaha

Zampeada berkata...

aku kira ketinggalan lah ni ek... anu dlm botol tu bukan arja lee ke?

-azura- berkata...

Ery : sib baik ko tak pengsan yea...

ymn : hehehe

zam : betul la tuh kot! aku tgk pic dia dlm paper!

erm..not important for u to know ;) berkata...

em..aku igt ko yg dot dot dot tu td zura...hahahaha ble bce tajuk die je la...seb bek aku rajin bace smpi tamat :p

-azura- berkata...

Hahah.. kasi saspens sket maa.. berjaya tak? berjaya tak?

erm..not important for u to know ;) berkata...

sgt berjaye beb...ku pikir ko dh senget...rupernyer masih lurus...syabas!

-azura- berkata...

hahaha..kelas mak nyah!