MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Ahad, Julai 11, 2010

ESPANA vs ORANJE

World Cup edisi ke 19 dh nak habis pun. Lepas ni takde la nak dengar vuvuzela ke, ramalan si sutun dgn burung atau prediction aku sendiri. Perlawanan akhir malam ni antara Belanda dgn Sepanyol mmg sedikit sebanyak mengundang dilema buat aku. Maklum ler, dah kedua2 team tu mmg pasukan yg aku sokong. Tak sangka pulak utk kali ke 2 aku akan rasa dilema mcm ni. Sebelum ni suku akhir Spain-Portugal. Skrg, final Oranje-Espana.
Ini adalah kali ke-3 Belanda melangkah ke final selepas 1974 & 1978 tp gagal utk menjuarai kejohanan. Sepanyol pula pertama kali menjejak ke pentas final. Kelebihan Sepanyol malam ini adalah sebagai Juara Eropah.
Dua-dua aku "sayang". Dah cukup puas hati bila 2-2 dpt gi final. Disebabkan ramai sgt yg pilih Spain utk menang, so aku bulatkan hati ramal Oranje menang. Amik hati sket!
All the best to Villa, Torres (diturunkan ke?), Xavi, Xavi Alonso, Ramos (ESPANA), Sneijder, Robben, Van Persie, De Jong (Oranje)...
Argh... tapi naluri aku kata Spain menang!

23 ulasan:

Ridhwan Breakaz berkata...

aku syg hairuddin omar ag dr david villa..
walaupon sengal tp tetap sengal..
wahahahaha..

p/s: 2014 ak nak g brasil ngok msia..mau follow??

-azura- berkata...

Wan : ko ni tenggelam2 timbul la.
hairuddin omar main ngn mana aaa???


2014, kalo m'sia masuk, sure aku follow ko!

Ridhwan Breakaz berkata...

asal aku tenggelam timbul lak???
hairuddin omar main kelantan lorh..sengal mamat tuh..

ok2..siap2 kumpul duit nak g brazil..

p/s: xmasuk wc 2014 duit tuh wat kawen..=p

fndrocka berkata...

malam ni kalau ada yang tanduk dada orang pun sedap gak

-azura- berkata...

Breakaz : Owh ya.. lawan ngan selangor semlm ekk..

p/s ko mmg 'berkualiti' la wan.

fndrocka : ko pon pakai sotong gak ke? cuma tanduk tukar dgn tendangan di dada! hahaha

fndrocka berkata...

tapi apesal zidane punya tanduk lagi nampak parah dari alonso kena terajang

ymn berkata...

yah.sepen menang !!

Ridhwan Breakaz berkata...

aku liga malaysia pon layan gak..
berkualiti jadah nye??

-azura- berkata...

fndrocka : zidane penuh kemarahan beb!
kes alonso konon x sengaja..heheh

ymn : hehehe

breakaz : haha..mcm marah jer?! aku amik tau time ulasan berita ajer..

Ridhwan Breakaz berkata...

ne ada marah lorh..
aku layan gak liga m..
cuma x g stadium je..x ada member..ada member dah g dah..sensorang mcm x bes la plak..

-azura- berkata...

wan : apesal? member ko x layan liga m ke?

Ridhwan Breakaz berkata...

xlayan lorh..
mana best..

tp mmg xbest pon..tp ak tetap sokong..
hehehehe..

-azura- berkata...

mmg pun.. tp bagus la ko. kalau bukan kita, sape lagi nk sokong ye tak?

Ridhwan Breakaz berkata...

yew tau xapa..
aku minat bola semua dari ligga m..
zaman2 evin boban ngan darren stewert..
pergh x nah mis stadium larkin..

-azura- berkata...

aku lupa plak last aku suka nengok liga m. tapi agak2 time umur 16,17 kot..zaman2 azman adnan. yg paling aku minat masa tu Azarudin aziz, player pahang! mana ntah mamat tu skrg!

Ridhwan Breakaz berkata...

huhu serius ak x kenal..
ak kenal player johor n top2 player msia dlu..

maklumlah masih kanak2...susah mencari sumber selain surat kabar..

-azura- berkata...

aku x salahkan ko, kalo x kenal pon. agaknya time tu, ko sek rendah lagi ekk..

Ridhwan Breakaz berkata...

agaknye la kot..
aku ngok boban maen pon time dah last season die maen ngan johor...

giler femes mamat tuh..

-azura- berkata...

hehe..dulu ada ramai pemain import. skrg aku x pasti plak..

Ridhwan Breakaz berkata...

skrg xpakai dah..sultn bola x bg.

-azura- berkata...

patut la tak berkembang! tapi bila ramai sgt import player pun x berkembang jugak!

Ridhwan Breakaz berkata...

xperlu ramai kot.. 1 team 3-4 org dah cukup aku rasa..

-azura- berkata...

dulu pun, 3-4 org gak...