MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Sabtu, Oktober 09, 2010

Kenapa komen aku kosong?

Lepas kena "serang" oleh individu yg tak dikenali gara2 aku tinggalkan komen kat blogger kental Luci, aku kena lebih hati-hati. Hati-hati bukan di jalan raya but of koz la kat jalan raya pun kena hati-hati. Tapi hari ni aku cerita pasal berhati-hatilah untuk terima komen daripada pembaca walaupun aku tahu tak ramai mana pun yang baca entry aku. Balik-balik 2-3 orang member yang so sweet sbb sudi baca. Tapi tak kisah la, pasal blog aku ni pun bukan yg "pop" punye..baru je nak bertatih2.

Okeh, balik semula pasal hati-hati tuh.
Sebelum ni, blog Cerita-Ceriti-Ceritu ini adalah open utk dikomen oleh sesape ajer. Tapi selepas apa yg berlaku, aku rasa lepas ni biarlah aku rajinkan diri sket utk moderated semua komen yg masuk. Bukanlah bermakna aku ni menjalankan dasar tertutup mcm Thailand zaman dulu2 malah aku boleh terima kritikan tp bukan kutukan...okey! Kerana mengutuk itu amalan yg keji. Bagaimanapun nak gak la menjaga air muka aku yg kiut miut nih.

Apa yg buat aku rasa bengang tu bila, this person ni amatlah kurang hajarnye menyuarakan pendapat yg konon pro-kerajaan tapi dengan kadar bahasa yg sangat2 kurang hajar utk aku terima (aku rasa org kerajaan tak diajar utk kurang ajar). Well, sebabnya kerana apa yg aku komen adalah tidak ada kena mengena langsung dengan apa yg dia nak bela sgt tuh. Mungkin dia pun ada serang Luci, tapi pasal Luci mmg moderated komen kat blog dia, so tak lepas la kot komen puk**** tuh! Opss... jarang sangat nak mencarut tp bila emosi menguasai diri...pedulik!!


Okeh...Lepas dh setting baekk punya utk comments moderation, aku pun rasa lebih rileks tapi tak lama. Pasal hape? tiba2 jadi pelik la plak. Uiks? apesal 2-3 entry aku takde org komen? Mustahil! Selalu busuk2 pun ada Zampeada ngn Ery yg rajin baca entry bodoh aku! Huhuhu...

Lepas mengalami satu kesakitan yg boleh tahan dasat, aku baru perasan. Sekali lupa la...aku dah moderated komen. Tak perasan plak kat dashboard (mcm kereta plak) ada alert...Itu pasal lah, baru hari ni aku reply komen korang, baru publish. Jgn marah ehh.. keh keh keh!


*Aku - Kadang2 rasa mcm leceh gak ada comment moderation nih!

17 ulasan:

Ridhwan Breakaz berkata...

2 pasal lah komen aku x kuar!!
haish!! apsal nama aku xada dlm list yg slalu bace blog ko?? ak slelu bace per..

haish,

-MsGoodNite- berkata...

iye ke? pasal ko tak glamer dimataku kot...
keh keh keh!
jgn mrh wan, gurau je

Ridhwan Breakaz berkata...

tuh la pasal..xaper la sape la daku ni..

aKuPm berkata...

nthnyer beb...aku pon xpenah mis okey...telambat ngn cepat jer bace..name aku pon xde..kire kes xglamer gak arr neh kt mate ko??? jgn beb...aku ni kan GM ko...huhu

Zampeada berkata...

meh aku sekeh sikit kepala kau... ha-ha...

-MsGoodNite- berkata...

Wan - ko tetap dihatiku... kah kah kah! (aku tggu ko update blog)

Haiza - olololorr.. ko pun nk majuk gak ker? kehkehkeh!. Okeh GM, exec ada benda lagi nk mintak tolong nih!

zam - Oh! tidak...

Ridhwan Breakaz berkata...

wah ada org tunggu ak update blog..keh3..

-MsGoodNite- berkata...

apa? tak suka ke ada follower?

Qaery berkata...

hahahaha... my follower br 3 org mana pop meletop mcm urs and AJ punya...

Qaery berkata...

at least now can comment already...

-MsGoodNite- berkata...

Ery - x meletop pun... kalo meletop dh lama hancus hehehe

Qaery berkata...

oh jgn la hancus... itu bukan meletop tu dah kena bom nuke...

-MsGoodNite- berkata...

keh keh keh!

aKuPm berkata...

aku dah xmajuk dah...len kali up aku sket oke..huhuhu

-MsGoodNite- berkata...

haiza - aku takut ko jatuh klu up lebey2 keh keh keh!

fndrocka berkata...

Tu yg aku malas nak kutuk kau...nanti tacing

-MsGoodNite- berkata...

tacing tu kan satu perasaan. normal la bg seorg manusia. I'm only human, remember?!