MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Ahad, Disember 12, 2010

Benci, Rindu, Bosan

Dem! Kalo hari Khamis jadi hari yg "dicintai", Ahad pulak jadi hari yang "dibenci". OMG! Hau kam cik bedah dpt keje kat Pantai Timur?! Tak pasal2 ari Ahad kene keje, sedangkan ramai kawan2 aku sedang bercuti hari ni, siap pi tgk wayang then sambung karoks lagik!. Kawan2 kat sini? Erm..of kos la keje gak, tp yg mana tak keje tu dah sampai ke Putrajaya diorg sume pasal ada program. Aku bukan la tak nak pergi..uihhhh tersangat la naknye, tp cuti dah tinggal sekerat jari kelingkeng jer lagi nih! Camno nak cuti? Huhuh..sedih tak? sedih tak? Sampai nk pegi dating pun takde masa dah. Sian Cuda ngan Imah tak dapek nak dating ngan cik bedah. Korang takpe, sedang syok masyok, lena diulit selimut pepagi, lepak2 time aku bekerja. Huh!

Hey! Masa ni dah olmos 24 auwes aku tak on9 kat fesbuk. erm.. Okeh je, takde kena Parkinson lagi la setakat nih. Sawan khinzir pun takde. Sape la yg sampai tahap kena penyakit2 tu sume bila sehari tak on9 fesbuk. Jangan kata sehari, sejam pun dah berbuih2 mulut. Eeeuwww..tak kuasa! Utk hari ni, aku setakat nengok alert kat email tu, baca je kat situ tp xyah reply. Pastu yg mana dpt alert sms dr fbmaxismobile tu pun, kalo status member2 yg menarik aje, aku komen. Yang lain, termasuk hak aku, bolayan. Biorkan aje, bior depa tu rindu. Rindu ke? Gedik!!

Bosan sgt ari ni. Bukan saja sebab Ahad, tp pasal aku kena keje sorang2 kat department ni. Sorang dah cuti bersalin, lagi sorang plak emergency leave, anak demam. Oh! Apa la nasib, time2 mcm ni kena keje sorang2 plak. Sampai naik senak kepala otak, kacip(bukan kacip fatimah), sumbat (bukan tauhu sumbat). Rasa nak hantuk kepala kat dinding, nk masuk dalam kabinet tp tak muat plak. Sabor..sabor.. tunggu lunch auwer nanti keluar, masuk tak masuk kang nak punch card balik. Kalo kantoi, padan muka aku! Huahahaha....

7 ulasan:

Ridhwan Breakaz berkata...

hahaha..xbest weii cuti ahad..borink!!

Heidi Shafiq berkata...

ish.. bangla pun cuti ari ahad.. :P

-MsGoodNite- berkata...

Wan - Ye ke? aku nengok beronok-ronok aje...

Heidi - itu pasal yg aku benci tu!

Ridhwan Breakaz berkata...

aku keje shif..
bile keje shif kene plak time ari minggu cm ahad n saptu..
mmg x bnyak la keje..
syoookk..

-MsGoodNite- berkata...

Ooo... ye a, kalo keje tak byk buat apa cuti, rugi aje kan?!

Qaery berkata...

alalala... xda dapat cuti fesbuk... nanti kena sawan mcm2...hahahhaa

-MsGoodNite- berkata...

ery - sape? u ke? hehehe