MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Ahad, Mei 22, 2011

Money Is Duit. Ada Duit Senang Hati Tapi Kadang2 Menyusahkan

Asal gua ada duit lebih sikit, mula la macam-macam benda nak kena settle yang memerlukan gua kena keluarkan duit. Tak boleh tgk gua nak jadi orang kaya sket, tak boleh tgk gua nak joli katak sket dan tak boleh nak tgk gua simpan duit tu tak terusik barang 2-3 tahun kat ASB, mesti la ada perkara-perkara yang emergency bengong nak suruh gua abiskan duit. Why? Why? Why?

Gua pun teringin nak ada simpanan barang 10k dalam ASB utk jangkamasa 5 tahun. Gua pun teringin nak ada duit dalam bank barang 3k utk jangkamasa 5 bulan dan gua juga teringin nak berbelanja walaupun bukan dengan lagak orang kaya tapi tak penahnya nak tercapai. Baru je sipi-sipi nak capai tu, ada aje yg buat kena keluarkan duit tak mengikut plan gua. Fedap sungguh!

6 ulasan:

Jiejah Gorjes berkata...

Dugaan..biasa la duit tu eazy come eazy go..and lg satu kan zura...tu tandanye kan ko terkena sindrom aliran wang ko bocoq

-MsGoodNite- berkata...

yeke? samne nak tampal tu?

ekceli menda ni bukan aku saja cari pasal tau. sbgai contoh, dan-dan tu la keta aku buat hal, kena masuk workshop. pastu, adik aku nak pinjam duit.. so how? letih mak, nyah!

Zampeada berkata...

ya cik... kami terima kad kredit utama... hehehe...

- GC - berkata...

gua ni takde duit, tp sebok nak usya henpon baru. hishhhh

-MsGoodNite- berkata...

zam - jgn guna kad kredit, nnti hutang bertempek2

GC - usya takpe, then lu boleh menabung..hehehe

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

ada duit susah, takde duit lagi susah kn..hehe.