MsGoodNite ialah

Foto saya
Terengganu/Selangor, Malaysia
Selfish and Arrogant

Ahad, Oktober 10, 2010

Kau, Aku & Mereka

Lepas aku post entry Kenapa komen aku kosong?, ada la kawan2 blogger yg protes sebab aku tak bubuh nama diaorg sbg antara pembaca tegar blog aku nih. Peh! Dah tua-tua bangka sume, itu pun nak bising. Kalau ada tulis pun, takde hadiah gak aku nak bagi. Tapi takpe la. Memandangkan mereka semua ni kawan2 yang rajin dan selalu baca entry2 bodoh kat sini, aku dengan ikhlas hati menulis entry ini untuk menzahirkan impian diaorg supaya nama masing2 tercatat dlm blog Cerita-Ceriti-Ceritu. Peh! Macam nak tulis biografi plak rasanya. Diaorg ni pun satu hal gak. Gile Glam.

Zampeada - Actually, tak kenal sgt pun. Kenal sbg rakan blogger la. 1st baca blog dia melalui blog My Journey Of Life. Masa tu baru je buat blog, baru start tulis2. So, follow aje la. Ada entry baru, aku baca pastu komen. Ada lagi entry baru, baca lagi, komen. Lama2 kami jadi mcm cool. Sama2 baca dan komen masing2. Sampai la melarat ke fesbuk dan now aku rasa kami kawan baik.

AkuPm - Pompuan ni aku kenal dah lama. Lama sgt. Nak masuk 12 tahun dah. Lepas SPM, aku sambung buat Diploma kat Cosmopint di KL. Di situ la aku jumpa dia. Antara bespren yg aku ada. Walaupun jarang jumpa, kontek pun mcm har**, tapi kami cool. Bila jumpa, peh! tak payah ckp la...ek. Kacip molek! Blog dia ni lebih kepada kehidupan dia sendiri. Sama gak macam aku punye, tp aku ada gak part2 yg takde kena mengena ngan hidup pun, rekaan2 pun ada. Tapi pompuan ni punye aku rasa totally 100% about her life. Kira okeh la.. boleh gak aku tahu lebih lanjut pasal dia, yg mana mungkin dia tak mampu nk luahkan secara berdepan.

Breakaz - Breakaz? Huh! Breakaz sgt... ntah apa yg breakaz ntah. mamat ni pun aku tak kenal sgt. kenal2 kat blog jugak. Aku pun lupa camne buleh singgah kat bloh dia. tapi aku agak2 kat Sokernet kot. Tak pun tanya2 soklan kat FormSpring. Ye la.. nak tambahkan kenalan blogger, nak tambah cerita, kena la rajin singgah ke blog2 org lain. Tgk, baca dan kalau rasa sesuai dgn jiwa jadi la follower. Tapi sejak2 akhir ni mamat ni jarang sgt update blog. Ops! bukan jarang lagi dah, tenggelam terus. Dah jadi mcm Atlantis the Lost City. Tapi nasib baik dia berjaya menggunakan kepakarannya utk mengemudi naik blognya. Ada la balik entry2 terbaru. Tahniah diucapkan, teruskan usaha anda!

Ery - Minah Sabah ni pun sama la juga mcm Zampeada. Knowing her dari Alizam (sbg pembaca tegar blog mama tuh) Ehem..ehem...ada pape ke? kah kah kah! Dia ni pun byk tulis something about her...apa-apa aje la. Tapi so far yg aku baca, sume in english. Aisey, berterabur gak la aku nk memahaminya...maklum le, I'm not fluent in english. Tapi mula2 enter blog ni, dah ada content warning. Kemungkinan entrynya mengandungi bahan2 bacaan org dewasa...okeh! Aku dah cukup dewasa.


Inilah senarai mereka2 yg sudi secara solidnya membaca dan komen kat sini. Yang follower tuh ada gak, tp jarang2 la. Agaknya, tak sempat baca ke atau alasan lain, aku tak pedulik la. Masing2 punya urusan. Kepada korang2 yg namanye di atas ni, harap berpuas hati la. Aku sgt2 menghargai kehadiran korang disini sbg pemberi semangat utk aku terus berblogging.

Tenkiu veri mac...


*Aku - Tiada jalan mudah utk berjaya!

17 ulasan:

Ridhwan Breakaz berkata...

hahaha..akhirnya..

Qaery berkata...

waduh... biography... tarikh lahir takdo zura? hahaha... just kidding... but makaci byk2 yah sudi tulis2 abt me... mana lak glamer cam zampeada bapa pop blog...hahaha...

but zura pun owez sokong me masa2 i gawat... hahaha... hope we can be better friends as we go along... aiks..start speech lak... oh content warning tu saja2 lah..kalo masuk blog smua crita dongeng kanak2...hahahaha...

-MsGoodNite- berkata...

wan - okeh tak promotion?

ery - kalo nk glamer jgn taruk birth date. kena rahsia mcm artis..hahahah
I pun harap mcm tu. tak pernah jumpa tak bermakna kita takleh jadi kawan baik kan?!
sama2 la kita menyokong antara satu sama lain :)

Ridhwan Breakaz berkata...

ye2..sama la kite bersama..
hahahaha..

Linglung berkata...

marah la ni sebab tak komen? hehe

-MsGoodNite- berkata...

wan - bersama selamanya (mcm aku biasa je dengar)

ling lung - gua sedar la gua sape....huhuhu

aKuPm berkata...

wahhh....sgt glam aku rase..ade org wat preview biogrfi aku even xbape ngancam arr ayt ko tuh...huhuhu

cam tu arr beb...sebut biar abes..if x..kecik ati kitorg penyokong n pembaca karangan ko neh...keep it up bebeh!

-MsGoodNite- berkata...

x pyh nk mengancam2.. Kang lawan tokey plak

fndrocka berkata...

Memang tak patut bila nama aku tak tersenarai!!

-MsGoodNite- berkata...

Fnd - Ala..ko pun nk kena sebut ke?..huhu
lain entry la aku buat citer ko plak.. keh3x

Qaery berkata...

betoi2... :0D ala birthdate nampak ka? ehhehe

Zampeada berkata...

aku jugak yg wasatotiah... korang ni suma takbur ka apa... ha-ha...

btw zura... sape My Journey Of Life tu? pakcik tak ingat dah wei cam no kita kenai. before we knew dah kamceng gitew...

-MsGoodNite- berkata...

itu la.. kan zam.. diorg ni sume nk nama aje nih! hahaha

pasal My journey of life tu aku tak tau camne ko kenal coz aku kenal blog ko melalui dia... aku kenal dia kat Netlog dulu...

Zampeada berkata...

cam takdok pun nama blog ni kat blogroll aku... sape yek?

Zampeada berkata...

ok ok... dah tau... izyani... dia budak satu batch dgn aku. kami sama2 satu major. cuma tak rapat sgt.

-MsGoodNite- berkata...

satu UUM ehh.. ingat pun!

Zampeada berkata...

of kozes ingat... tmpt jatuh lagi dikenang... inikan pula bbrp kerat kami yg ada... ;-)